Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Elk kind lust vis als je hem verstopt in deze gegratineerde ovenschotel

Je kleine koter een stukje vis voeren kan een hel zijn. Maar die moeilijke eter zal vast niet meer zo moeilijk doen wanneer je de vis in deze heerlijke ovenschotel verbergt. Werk af met aardappelpuree en een krokant laagje kaas en scoor!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

500 g kabeljauwfilets
150 g gepelde garnalen
800 g aardappelen, geschild
1 preiwit, in ringen
1 venkel, in dunne plakjes
3 el bloem
50 g Emmenthaler
650 ml melk
boter
1 el peterselie, fijngehakt
nootmuskaat
peper en zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met een klontje boter en 100 ml melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Stoof de prei en venkel 5 minuten in hete boter. Doe er de garnalen bij en laat 1 minuut mee bakken. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
3. Smelt 1 el boter en doe er de bloem bij. Roer glad. Schenk er langzaam de resterend melk bij. Breng aan de kook en blijf roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
4. Leg de stukken kabeljauw in een ovenschaal. Schep er het garnaal-groentemengsel op. Lepel er de saus over. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 20 minuten in de oven.

Nog kabeljauw over? Deze ovenschotel zal zeker in de smaak vallen!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Catherine Evers

    Mijn dochters aten geen vis, alleen prinsessenvis (roze zalm). Het zit ook heel vaak in de label die je erop plakt.

  • Wim Van Hoof-Segers

    op de middelbare school was het "uncool" om vis te eten. Velen aten dan hun vis niet op op school op vrijdag.

  • Geert Vaelen

    En wat als je kind zelfs geen overschotel lust? Dan zit je nog steeds vast.