Gesponsorde inhoud

Eet biefstuk uit het vuistje dankzij deze klassieke Britse hap (mét groenten)

Een Cornish pasty is een traditionele Britse lekkernij: een gebakje gevuld met vlees en groenten. Wij vullen het met rumsteak, pastinaak en aardappel en eindigen zo met een volledige Belgische maaltijd in een handig formaat, quoi. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 8 stuks)

500 g bloemmix voor ciabatta
310 ml water
450 g rumsteak (of gepelde steak)
450 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
250 g pastinaak, in kleine blokjes
1 grote wortel, in kleine blokjes
2 uien, fijngesnipperd
1 ei, losgeklopt
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kneed de bloem met het water tot een soepel, elastisch deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
2. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot een grote lap. Steek er 8 ronde cirkels van 20 cm doorsnee uit. Schep in het midden van elke deegcirkel een lepel groente (ui + pastinaak + wortel + aardappel) en verdeel er dan het vlees over. Kruid met peper en zout. Bevochtig de randen van de deegcirkels met wat water en vouw ze rondom dicht.
3. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze dan in 40 minuten goudbruin en gaar.

Geen vleesliefhebber? Probeer dan deze bloemkoolsteak!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lydia Appelmans

    Ik zou het vlees toch eerst aanbakken. Nu is het gestoomd