Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Een stoofpotje kan ook zomers: dankzij deze smaakmakers proef je de zon

Het is wel zo makkelijk: alle ingrediënten in één pot en gewoon even laten sudderen. Maar zijn stoofpotjes niet te winters? Think again: met vis, zuiderse groenten, rode wijn en olijven in de mix, proef je alleen maar zon.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 g kabeljauwhaasje, in 4 stukken
400 g kerstomaatjes
1 rode paprika, in blokjes
1 sjalot, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, 2 teentjes geperst + 1 teentje gehalveerd
140 g tomatenpuree
125 ml rode wijn
enkele takjes tijm + extra om af te werken
50 g olijven (mengeling groene en zwarte olijven)
flinke handvol rucola
1 ciabatta
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Fruit het sjalotje met de geperste look en de paprikablokjes glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg de wijn, een scheut water, de tomaatjes, de tijmtakjes en de olijven toe. Laat 10 minuten sudderen.
2. Snijd de ciabatta in 8 dikke sneden en bak ze in olijfolie langs beide kanten goudbruin. Wrijf de bovenkant in met het gehalveerde teentje look. Leg telkens 2 sneden brood op elk bord.
3. Leg de kabeljauwfilets in de saus en laat nog eens 5 minuten verder sudderen. Kruid met peper en zout. Verdeel het stoofpotje over het brood. Werk af met de rucola en een takje tijm. Druppel er nog wat olijfolie over. 

Wil je de zomer echt proeven? Met deze tapas zal het zeker lukken!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lore Kluwer

    Ik zou eens vragen of er ook een droge Bretoense cider bij mag. Super!