Gesponsorde inhoud

Een snelle pasta carbonara wordt dubbel zo heerlijk met deze makkelijke twist

Deze maand delen we elke vrijdag snel en simpel lekkers voor al wie tijd wil winnen in de keuken. Dan is pasta carbonara natuurlijk een must. We geven 'm voor de gelegenheid een smakelijke twist met gehaktballetjes.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

250 g tagliatelle
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 worsten
2 el peterselie, fijngehakt
2 eieren
40 g Parmigiano Reggiano, geraspt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bewaar wat van het kookvocht.
2. Bak het sjalotje met de look glazig in olijfolie. Knijp het vlees uit de worsten en maak er met vochtige handen balletjes van. Voeg ze bij de sjalot en look en bak ze rondom goudbruin.
3. Klop de eieren los met de peterselie, 2/3 van de kaas en enkele eetlepels van het pastakookvocht. Kruid met peper en zout.
4. Giet de pasta af en schep de pasta onder de balletjes. Giet er het eimengsel onder en roerbak 1 minuut. Giet er nog wat van het pastakookwater bij als het gerecht te droog is. Kruid bij met peper en zout en strooi er de rest van de kaas over.

Zin in meer pasta? Proef onze heerlijke spaghetti bolognaise!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thierry De Gang

    Als je'r kookvocht moet toevoegen ben je al te lang aan t roerbakken! Het ei alleen is de saus!

  • Alain Terrieur

    Tip: er bestaat ook zoiets als worsten zonder vel. Gehakt noemt men dat. Dan hoef je het vlees niet uit het vel te knijpen, en het is meestal ook nog goedkoper omdat de slager het eerst niet in dat vel moet proppen.