Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Een saai soepje wordt fenomenaal met deze simpele crunchy topping

Soep is een heerlijk opkikkertje tijdens de winter, maar soms ook wat eentonig. Een snelle remedie? Werk ze af met een verrassende crumble. Wij pimpen een zoete aardappelsoepje met een hazelnoot-basilicumcrunch. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 sneetjes volkorenbrood
3 teentjes knoflook, geperst
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
2 preistengels, in halve ringen
1 kleine knolselder, geschild & in blokjes
1/2 groene kool, in reepjes
400 g kikkererwten, uitgelekt & gespoeld
1.5 l water + 2 groentebouillonblokjes
handvol hazelnoten
handvol basilicumblaadjes
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Roerbak de prei, de knolselder, de zoete aardappel en de knoflook 5 minuten in olijfolie. Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een laag vuur pruttelen.
2. Mix 1 sneetje brood met het basilicum en de noten grof. Voeg de kikkererwten samen met de groene kool toe aan de soep. Kook nog 5 minuten en breng op smaak met peper.
3. Schep de soep in borden en strooi er de hazelnoot-broodkruimels over. Geef er het resterende brood bij.

Zin in meer soep? Maak dan deze heerlijke wortelsoep!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.