Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Dit luxeontbijt met chocoladewafels is de calorieën meer dan waard

Je hebt alweer een werkweek overleefd, beloon jezelf dit weekend dus gerust met een decadent ontbijt. Deze chocoladewafels do the trick: mager zijn ze niet, maar je wordt er wel o zo gelukkig van.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

250 g bloem, gezeefd
50 g cacaopoeder
50 g bruine suiker
1 zakje vanillesuiker
2 tl bakpoeder
snuf zout
3 eieren, gesplitst
500 ml melk
50 g boter, gesmolten
150 g pure chocolade, fijngehakt
zonnebloemolie
200 ml verse room 35%
1 bakje frambozen

Zo maak je het:

1. Meng de bloem, de cacaopoeder, de suiker, de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
2. Meng in een andere kom de eidooiers met de melk en de gesmolten boter.
3. Voeg nu de natte ingrediënten al roerend toe aan de droge ingrediënten. Roer tot je een homogeen beslag hebt.
4. Klop de eiwitten op tot schuimpieken en meng, in verschillende keren, voorzichtig onder het beslag. Roer zeker niet te lang.
5. Voeg de chocolade toe.
6. Verwarm het wafelijzer tot het heet is. Bestrijk met een dun laagje olie en bak wafels tot al het deeg op is.
7. Klop ondertussen de room op.
8. Serveer de wafels met de opgeklopte room en de frambozen

Zot van chocolade? Deze chocoladenoten zullen zeker in de smaak vallen!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.