Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Dit is het makkelijkste homemade dessert voor chocoladelovers

Geen zin in een saaie chocoladereep, maar wel nood aan een zoete lekkernij? Maak dan truffels als dessert. Meer dan wat chocolade smelten en er lekkere toevoegingen doorheen mengen, hoef je niet te doen. Simple comme bonjour en toch hemels lekker.

Wat heb je nodig? (8 truffels)

180 ml volle room
2 el oploskoffie
600 g fairtrade melkchocolade
50 g pecannoten, gehakt
cacao

Zo maak je het:

1. Verwarm de room met de koffie al roerend tot de koffie is opgelost. Breng aan de kook.
2. Breek de chocolade in stukken, doe in een kom en giet er de warme room over. Zet de kom in heet water en laat de chocolade al roerend smelten. Roer er de pecannoten onder.
3. Schenk de gesmolten chocolade in een met bakpapier beklede lage ovenschaal en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de truffel uit de ovenschaal, verwijder het bakpapier en laat op kamertemperatuur komen.
4. Snijd de truffel in gelijke vierkantje en wentel ze met 2 vorken door de cacao.

Zin in meer zoet? Proef onze heerlijke mangotaart!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernd Vaes

    Wat voor ingrediënt is “homemade” in dit dessert? Een soort van fruit of wat? Men kan het ook lezen als het Engels voor thuis bereid, maar dat zal toch wel niet, want NINA gebruikt altijd en altijd Engels-vrij Nederlands en doet beroep op een Engels woord, als het echt niet anders kan.

  • Claudia Rosseel

    Om dood te vallen. Chocolade is vet, room is vet en pecannoten zijn ook 50% vet. Je kan net zo goed een half pakje boter opvreten.