Gesponsorde inhoud

Dit is het makkelijkste homemade dessert voor chocoladelovers

Geen zin in een saaie chocoladereep, maar wel nood aan een zoete lekkernij? Maak dan truffels als dessert. Meer dan wat chocolade smelten en er lekkere toevoegingen doorheen mengen, hoef je niet te doen. Simple comme bonjour en toch hemels lekker.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (8 truffels)

180 ml volle room
2 el oploskoffie
600 g fairtrade melkchocolade
50 g pecannoten, gehakt
cacao

Zo maak je het:

1. Verwarm de room met de koffie al roerend tot de koffie is opgelost. Breng aan de kook.
2. Breek de chocolade in stukken, doe in een kom en giet er de warme room over. Zet de kom in heet water en laat de chocolade al roerend smelten. Roer er de pecannoten onder.
3. Schenk de gesmolten chocolade in een met bakpapier beklede lage ovenschaal en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de truffel uit de ovenschaal, verwijder het bakpapier en laat op kamertemperatuur komen.
4. Snijd de truffel in gelijke vierkantje en wentel ze met 2 vorken door de cacao.

Zin in meer zoet? Proef onze heerlijke mangotaart!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.