Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Dit is het geheim van een heerlijk smeuïge kaasfondue

Een lekkere kaasfondue thuis zelf maken is een makkie. Al kan je weleens met een draderige of klonterige brei eindigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voeg witte wijn en een beetje sausbinder aan de gesmolten kaas toe, et voilà: problem solved.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 g geraspte Emmentaler
300 g gratin kaas
200 g geraspte oude Gouda kaas
1/2 teentje knoflook
300 ml droge witte wijn
1 el citroensap
1 el sausbinder
2 el water
2 rode paprika's
250 g champignons
2 appels
300 g bloemkoolroosjes
snuf nootmuskaat
peper
1 stokbrood

Zo maak je het:

1. Doe de knoflook, de wijn en het citroensap in een pan met dikke bodem. Verhit op matig vuur. Voeg de verschillende kaassoorten toe en laat al roerend rustig smelten.
2. Meng de sausbinder met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot een smeuïge saus. Kruid met de peper en het nootmuskaat.
3. Snijd het stokbrood in sneetjes. Snijd de groenten en de appel in hapklare stukken. Serveer alles bij de kaasfondue.

Liefhebber van kaas en bier? Kijk hier voor onze heerlijke combinaties!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katrien Beernaert

    Veel beter van smaak met Zwitserse gruyere, ,emmentaler en appenzeller kaas. Indien geen appenzeller is comte ook heel lekker. Juist he Roger Lebeouf

  • Roger Lebeouf

    Dat is een heel flauw afkooksel van een goede Zwitserse kaasfondue.