Gesponsorde inhoud

Dit is de hartigste soep voor de koudste winterdag (mét mezzelune!)

Niks zo hartverwarmends op een ijskoude dag als een stomende mok soep. Zeker als die soep pittige kruiden, wortel, pastinaak, linzen en zélfs mezellune bevat. Hartige comfortfood van de bovenste plank!
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 wortel, geschild en in blokjes
1 pastinaak, geschild en in blokjes
100 g spinazie
1 tl currypoeder
1/2 tl paprikapoeder
400 g linzen, gespoeld en uitgelekt
800 g tomatenblokjes (in blik)
300 g mezzelune met champignons & ricotta
1 l groentebouillon (2 groentebouillonblokjes + 1 l water)
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Verhit in een diepe pan een scheutje olijfolie en bak het currypoeder en paprikapoeder even aan. Voeg de sjalotten en de look toe. Bak glazig.
2. Voeg de wortel- en pastinaakblokjes, de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten op een zacht vuur koken. Voeg de laatste 5 minuten de linzen en de pasta toe. Schep er de spinazie onder en breng op smaak met peper en zout.
3. Serveertip: geef er eventueel extra brood of stokbrood bij.

Liever een anders soepje? Onze romige zalmsoep is een absolute aanrader!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.