Gesponsorde inhoud

Dit failproof ontbijt met supergroente is een stevige kickstart van je dag

Belangrijke dag voor de boeg of gewoon moeite met opstaan? Dan is dit hartige eitje met spinazie je redder in nood. En omdat het grootste deel van de bereiding in de oven gebeurt, kan je het gerust met een slaperig brein klaarmaken. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 biologische eieren
1 bio ui, fijngesnipperd
350 g spinazie
400 ml bio passata
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl nootmuskaat
200 g rauwe ham, in reepjes
2 el bio bieslook, fijngehakt
bio olijfolie
1/2 olijvenciabatta
peper en zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
2. Roer de passata los met het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout. Schep er het ui-spinaziemengsel onder. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes. Maak in het midden van ieder schaaltje een kuiltje en breek er het ei in. Verdeel er de reepjes ham over en zet de schaaltjes 15 minuten in de oven.
3. Werk af met de bieslook en geef er wat sneetjes ciabatta bij.

Graag wat variatie? Van dit ontbijt zullen ook je kinderen smullen!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hilde De Meerleer

    Oei, hij zal weer kunnen zagen voor meer centen, want de advocaten moeten ook betaald worden, sowieso betalen wij dat natuurlijk.

  • Elke Claes

    zijn er nu echt mensen die dit 's morgens eten???