Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Deze kruidige haute burger met lam bezorgt je een culinair orgasme

Een gewone burger is al heerlijke comfortfood. Maar boost die burger met lamsvlees, extra kruiden en verse, pittige coleslaw en bam: je kirt de hele maaltijd van plezier. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

500 g lamsfilet, in blokjes
2 rode uien, in ringen
bosje munt
handvol basilicumblaadjes
300 g witte kool (of spitskool), fijngesneden
2 grote wortelen, in julienne
2 el krulpeterselie, fijngehakt
200 g gegrilde paprika uit bokaal, in blokjes
2 el Parmigiano Reggiano, geraspt
1 tl mosterd
1/2 tl honing
200 ml zure room
8 hamburgerbroodjes
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Bak de rode uien glazig in olijfolie. Schep de gegrilde paprika samen met de ui, het lamsvlees, de helft van de munt en de Parmigiano Reggiano in een blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout. Maak met vochtige handen 8 kleine burgers van het mengsel. Zet 30 minuten koel.
2. Voeg de basilicum, de overige munt, de mosterd, de honing en de zure room samen en mix glad. Kruid met peper en zout en zet koel.
3. Doe de kool en de wortelen in een kom, voeg de krulpeterselie en de dressing toe en schep alles goed om.
4. Bak de lamsburgers in olijfolie goudbruin. Snijd de broodjes open en beleg met de coleslaw en de burgers. Serveer meteen.

Heb je graag eerst nog een Amerikaans voorgerechtje? Probeer dan deze pretzels!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernd Vaes

    Culinair organsme? Of hoe NINA totaal oversekst is. Dat is uiteraard haar recht, maar ze moet dat niet aan anderen opdringen. De NINA-redactie kent geen grenzen meer.

Video