Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Deze gevulde aubergines met een exotische twist proeven naar vakantie

De klassieke gevulde aubergines steken we dit keer in een Turks jasje. Wat munt, yoghurt en couscous erbij en je waant je zo in de zonovergoten Turkse riviera. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 aubergines, in de lengte gehalveerd
250 g kippengehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 tomaten
1 el tomatenpuree
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
2 el peterselie, fijngehakt
handvol muntblaadjes
100 ml volle yoghurt
zonnebloemolie
zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel de snijkant van de aubergines met wat olie. Leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
2. Snijd 1 tomaat fijn. Bak het gehakt met de sjalot, de chilipeper en de knoflook rul in een scheutje zonnebloemolie. Doe er de tomatenpuree bij en voeg er een scheutje water aan toe. Doe er ook de fijngehakte tomaat bij. Laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met de cayennepeper, het paprikapoeder en het zout.
3. Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Snijd de binnenkant van de aubergines in de lengte in om ruimte te maken voor de saus. Druk de zijkanten iets naar buiten. Schep de saus in de aubergines. Snijd de resterende tomaat in schijfjes en verdeel over de aubergines.
4. Zet de aubergines 30 minuten in de oven. Werk af met wat muntblaadjes en een lepel yoghurt.
Serveertip: Lekker met pitabrood, rijst of couscous.

Fan van exotisch eten? Probeer dan deze chili sin carne!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean De Grande

    Stop er mee!!!!!!!!! Avocado is zoooo slecht voor het milieu.