Gesponsorde inhoud

Deze Caraïbische kiptaco's passen perfect bij het tropisch weer

In de Caraïbische keuken weten ze hoe je de zon in je bord brengt. Werk kiptaco's af met een salsa van mango, ananas, limoen en rode ui en een Caraïbisch sausje, voor een gerecht dat keihard "zomer!" schreeuwt.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor de salsa:
1 mango, in blokjes
1/4 ananas, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1/2 limoen, geperst
1 plantje koriander, fijngehakt
olijfolie
peper en zout
cayennepeper

Voor de taco's:
olijfolie
1 teentje knoflook, geplet
500 g kippengehakt
1 el paprikapoeder
peper en zout
4 tortilla-wraps
Caraïbische saus naar keuze 

Zo maak je het:

1. Meng de mango, de ananas, de rode ui, het limoensap en de koriander. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg olijfolie toe en meng goed dooreen.
2. Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en voeg de knoflook toe.
3. Voeg het kippengehakt toe aan de pan en kruid met het paprikapoeder, het peper en zout en roerbak in ongeveer 5 à 6 minuten gaar.
4. Steek met een rond vormpje 2 (of 3) kleinere taco's uit elke wrap.
5. Beleg de taco's met het vlees, de mangosalsa en caraïbische saus.

Nog kip over? Maak deze lekkere en gezonde kip piccata!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.