Gesponsorde inhoud

Dessert op de BBQ bereiden? Met deze onfeilbare formule maak je áltijd iets heerlijks

In de hoop dat we deze zomer vaak de barbecue zullen kunnen aansteken, delen we deze maand verrassende barbecuegerechten. Voor een heerlijk dessert heb je niet meer nodig dan wat fruit: banaan, appel, geflambeerd of afgewerkt met roomijs. In dit geval is de eer aan ananas met een frisse Italiaanse twist.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 ananas
1/2 citroen, geraspt
250 g mascarpone
30 g suiker
muntblaadjes
40 gram pecannoten
olijfolie

Zo maak je het:

1. Schil de ananas met een (brood)mes en snijd overlangs in lange parten. Haal er de harde kern uit.
2. Besmeer de ananas met een klein beetje olijfolie en grill in ongeveer 5 minuten aan alle zijden gaar.
3. Meng ondertussen de mascarpone met de citroenzeste, een handvol fijngehakte munt en de suiker.
4. Haal de ananas van het vuur en snijd in stukjes.
5. Vul 4 glaasjes of kommetjes met de ananasstukjes, schep er een lepel citroenmascarpone over en strooi er de gehakte pecannoten over. Serveer onmiddellijk.

Zin in meer desserts? Proef zeker onze mascarpone met speculoos.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.