Gesponsorde inhoud

De meest hartverwarmende herfststoemp maak je zo

Savooikool is vanaf deze maand opnieuw op haar lekkerst en is dan ook het gedroomde ingrediënt voor een stevige, smaakvolle stoemp. Komt goed uit, want tijdens de herfstmaanden is zo'n pittige stamppot de allerbeste comfortfood.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 kg bloemige aardappelen
1 ui, gesnipperd
400 g savooikool, in reepjes
250 g gerookte spekreepjes
150 ml warme melk
30 g boter
2 el zure room
peper en zout
50 g pijnboompitten

Zo maak je het:

1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan. Bak de spekblokjes in de pan goudbruin. Voeg de ui toe en bak even mee.
2. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en stamp ze, samen met de melk en de boter, tot puree. Roer er de zure room en de savooikool onder en kruid met peper en zout.
3. Schep de spekjes door de stamppot. Verdeel over de borden en werk af met de pijnboompitten.

Nog kool over? Onze koolrolletjes met gehakt zijn ook een aanrader!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • SILVIE-ANN SEYNHAEVE

    @ingrid, kan ook niet geloven dat die savooi niet gekookt of gestoomd moet worden.

  • ingrid joosten

    Moet de savooikool dan niet gekookt of gestoofd worden?? Halve uitleg hoor.