Gesponsorde inhoud

De kleurrijkste foodtrend van 2018 maak je makkelijk zelf: buddha bowl met véél groenten

Ben jij een groentenlover pur sang? Dan is de buddha bowl dé foodtrend die op jouw lijf geschreven is. Werp veel groenten, rijst, een stukje vlees of vis en een frisse vinaigrette een bowl in, et voilà: een kleurrijk vitaminebommetje!

 Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 g basmatirijst
200 g gerookte zalm
2 avocado's
1 bussel radijzen
1 mango
400 g spinazie
150 ml azijn
50 g suiker
olijfolie
peper en zout

Voor de dressing:
250 g yoghurt op Griekse wijze
1 avocado
1 bosje koriander
1 teentje knoflook
1 limoen, geperst en geraspt
peper en zout 

Zo maak je het:

1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
2. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Meng de azijn met de suiker in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat even afkoelen en giet dan over de radijzen.
3. Was de spinazie en stoof aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
4. Schil en snijd de avocado's in halve maantjes en de mango in blokjes.
5. Maak de dressing: Schil en snijd de avocado in stukken. Mix in een keukenrobot of met een handmixer alle ingrediënten voor de dressing tot een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Schep wat rijst in een kom en beleg met de toppings: gerookte zalm, avocadoplakjes, gestoofde spinazie, gepekelde radijzen en stukjes mango. Serveer met de dressing.

Nog zalm over? Probeer dan ons soepje van rode biet en zalm!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • christophe Kemel

    we zijn weer eens een jaar te laat hier.