Gesponsorde inhoud

De cocktail die gin-tonic van de troon kan stoten: zo maak je een Gin Fizz

Anno 2018 wordt naarstig voortgeborduurd op de gin-tonictrend. Kijk maar naar bartender David Lebeer van The Cobbler, die zich dankzij zijn Gin Fizz de beste bartender van België mag noemen. Wie weet stoot net die voorloper van de gin-tonic het populaire drankje nu van de troon.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig?  (1 cocktail)

Voor de perziksiroop:
150 g suiker
150 ml water
1/2 perzik, in partjes
3 takjes tijm

Voor de cocktail:
ijsblokken
20 ml perziksiroop
30 ml citroensap
50 ml gin

Voor de afwerking:
spuitwater
schijfje perzik
takje tijm

Zo maak je het:

Voor de perziksiroop:
1. Doe alle ingrediënten in een sauspannetje en laat, op een zacht vuur en al roerend, tot de helft inkoken. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten.
2. Laat de siroop volledig afkoelen.
3. Zeef de siroop.

Voor de cocktail:
1. Vul een shaker met enkele ijsblokken en voeg alle ingrediënten toe aan de shaker.
2. Shake 30 seconden krachtig.
3. Verwijder het ijs uit het glas en giet de cockail in het gekoelde glas.
4. Werk af met wat spuitwater, een schijfje perzik en een takje tijm.
5. Serveer onmiddellijk. 

Liever iets anders dan Gin? Probeer onze lekkere witte sangria!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robin De Clerck

    Veel te veel werk... gintonic is gin plus tonic...thats it

  • Jonas Van snee

    Da's dan 20 euro aub

  • Monique Moens

    Inderdaad met citroensap. Was in de jaren 70 populair.

  • Rina Stulens

    Juist Bart !

  • Bart Engels

    Een gin fizz is helemaal niet met perziksiroop, maar met suikersiroop en citroensap, gin en spuitwater