Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Comfortfood voor groot en klein: broodje gehaktbal met een exotische twist

Zin in quality time met de kinderen? Serveer dit broodje gehaktbal en het hele gezin schuift breed glimlachend aan tafel. Comfortfood pur sang, met een exotische twist dankzij de curry en munt.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

600 g gemengd gehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knofllook, geperst
2 el peterselie, fijngehakt
10 plakjes ontbijtspek
1 courgette, in plakjes
1 stokbrood of 4 piccolo’s
handvol veldsla
50 g Parmigiano Reggiano
150 g Yoghurt op Griekse wijze
2 el mayonaise
1 el currypoeder
2 el munt, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Meng de yoghurt met de mayonaise, de currypoeder en de munt. Kruid met peper en zout. Zet koel.
2. Meng het sjalotje, de look en de peterselie onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed en rol er gehaktballetjes van. Wikkel rond elke gehaktbal een plakje spek.
3. Bak de plakjes courgette beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak ondertussen de gehaktballetjes in wat olijfolie goudbruin.
4. Snijd het stokbrood in 4 gelijke delen en snijd open. (of snijd de piccolo’s open). Besmeer ze met het yoghurt-currysausje en beleg met de veldsla, de gegrilde courgette, de Parmigiano Reggiano en de gehaktballetjes. Druppel er nog wat saus over en sluit de broodjes. Serveer meteen.

Graag vlees tussen een broodje? Probeer dan onze haute burger!

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.