Gesponsorde inhoud

Comfortfood op maandag: een bourgondische boerencroque

Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

8 sneetjes bruin boerenbrood
250 g boerengehakt
1 ui, gesnipperd
1 tl paprikapoeder
125 g mozzarella, in plakjes
200 g champignons, in plakjes
8 kerstomaatjes, gehalveerd
150 g bladspinazie
basilicumblaadjes
peper en zout
boter
gemengde sla

Zo maak je het:

1.Verhit een klontje boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met het paprikapoeder.
2. Bak in een andere pan de champignons goudbruin in boter. Kruid met peper en zout. Doe er de tomaatjes en spinazie bij en schep alles goed om. 
3. Leg op 4 sneetjes brood wat plakjes mozzarella. Schep er het gehakt en de groenten op. Dek af met een tweede sneetje brood. Bestrijk het brood met boter en zet de broodjes 8 minuten onder de grill. Keer halverwege om. Serveer met de gemengde sla en werk af met enkele basilicumblaadjes.

Zin in meer comford food en wijn? Deze romige pasta combineert beide!

Lidl



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ingrid joosten

    Ik word kotsmisselijk van de opgedrongen reclame voor vlees, terwijl we met z'n allen gewoon wat moeten minderen. Is dat nu zo moeilijk?