Broodnodig op je menu: broodschotel met kip en tomaat

Doe eens wat anders dan boterhammen smeren en beleg je ciabatta met gebakken kip, tomatensaus en feta.

Wat heb je nodig:
1 ciabatta
400 ml tomatensaus
2 el gesnipperde basilicum + extra om te garneren
400 g kipfiletreepjes
1 tl paprikapoeder
100 g feta
2 lente-uitjes, in ringen
handvol geraspte kaas
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm. Bedek de bodem van een met olijfolie ingevette ovenschaal met de plakjes brood.
Stap 2: Kruid de kipfiletreepjes met peper, zout en paprikapoeder. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin en gaar. Voeg de tomatensaus toe, net als het basilicum. Laat 5 minuten pruttelen.
Stap 3: Verdeel de tomatensaus met de kip over het brood. Verkruimel er wat feta over, bestrooi met de lente-ui en eindig met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel 15 à 20 minuten in de oven.