Bespaar jezelf veel afwas met deze sublieme one-pot shepherd's pie

Afwassen, we haten het allemaal. Daarom is een gerecht waarvoor je een minimum aan potten nodig hebt, een geschenkje uit de hemel. Zeker wanneer dat gerecht dan ook nog eens een stevige en smaakvolle shepherd's pie is, afgewerkt met smeuïge wortelpuree. Jackpot!

Wat heb je nodig?
500 g varkensgehakt
1 teentje knoflook, geperst
2 uien, gesnipperd
150 g wortelen
1 el bloem
150 ml runderbouillon
2 el tomatenpuree
150 g bloemige aardappelen
1 rode paprika, in blokjes
3 el geraspte emmentaler
klontje boter
scheutje melk
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen met de wortelen gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer alles samen met de melk en een klontje boter. Kruid met peper en zout.
Stap 2: Roerbak de uien, look en het gehakt in olijfolie. Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak even mee. Bestrooi met de bloem en roer goed. Blus met de bouillon. Kruid met peper en zout.
Stap 3: Vet een ovenschaal in met boter. Doe er het gehaktmengsel in. Verdeel er de puree over en bestrooi met de emmentaler.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Je kan oneindig veel experimenteren met éénpansgerechtjes. Wat denk je van dit éénpansgerecht met rumsteak?

Volg jij NINA al op Facebook? 
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jorge De Cock

    Shepherd's pie is met runds en/of lamsgehakt...vandaar de naam

  • Kathleen Vancutsem

    1 pot? Ik kan niet meer tellen... tenzij ik mijn klaargemaakte puree op een bord mag scheppen (is geen pot ...) dan de pot terug gebruiken voor het gehakt én dan diezelfde pot weer gebruiken in de oven mét de puree... kies maar!

  • ouasima abazik

    Een pot gerecht ik heb drie potten zien passeren.

  • Bart Spruyt

    Sheperds Pie wordt met lamsvlees gemaakt, niet met varkensvlees!