Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst

Wat heb je nodig:
- 4 moten zalm met vel 
- 50 g fetakaas 
- Sap en rasp van een halve citroen 
- Handvol bladpeterselie 
- Handvol bieslook 
- Gemengde sla 
- 2 el olijfolie extra vierge 
- Peper en zout   

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de kruiden fijn 
Stap 2: Leg de zalm met de velkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met de citroenrasp, peper en zout en pers er de halve citroen over. 
Stap 3: Verdeel er de kruiden en brokkel er de fetakaas over. Druppel er de olijfolie over en zet een 15-tal minuten in de oven. 
Stap 4: Serveer de zalm met een frisse salade. 

Weetje: Zalm past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon, omdat het boordevol omega 3-vetzuren zit die het riscio op hart- en vaatziekten verminderen.