Aperitief Americain!

Een echte Belg vindt niks zo lekker als een broodje americain met een beetje ui en augurk. Met bruschetta en een gepocheerd eitje erbij geef je hem een frisse update. Dit wordt jouw aperitiefhapje vanavond!

Wat heb je nodig:
- 300 g americain natuur
- 1 eierdooier
- 1 tl mosterd  
- 2 el olijfolie extra vierge   
- 1 el tomatenketchup  
- 1 el kappertjes
- 1 augurk, fijngesneden  
- 1 el gehakte bieslook
- 1 fijngehakte sjalot  
- peper en zout
- 1 ciabatta, in sneetjes
- 1 teentje look 
- 4 eieren

Zo maak je het:
Stap 1: Roer de eierdooier, mosterd, ketchup en olie onder het vlees. Meng er 2 el bieslook, kappertjes, chilipeper, augurk en sjalot onder.
Stap 2: Kruid met peper en zout.
Stap 3: Grill de sneetjes ciabatta goudbruin, ga er met een doorgesneden teentje look over en bedruppel met olijfolie.
Stap 4: Pocheer de eieren (life hack).
Stap 5: Beleg het brood met de américain en bestrooi met de resterende bieslook.
Stap 6: Leg het gepocheerde ei op een ander sneetje brood en kruid met peper en zout. Serveer bij de bruschetta américain.