Eindelijk: een app voor de perfecte gin-tonic

THINKSTOCK
Met Ginventory, een nieuwe Belgische smartphone app, zoek je in een handomdraai op hoe je de perfecte gin-tonic serveert.

Gin is razend populair. Ginliefhebbers drinken hun drankje het liefst in combinatie met een bijpassende tonic en een dito garnituur. Met de Ginventory-app kunnen kenners en leken op zoek gaan naar de 'perfect serve' voor meer dan 1.300 verschillende soorten gin. In de database vind je ook een honderdtal soorten tonic.

De app werd ontwikkeld door Bjorn Blockx, die zelf ook van gin-tonic houdt. "Ik ga al jaren op zoek naar de beste gin-tonicrecepten. Die gegevens heb ik nu in een app verzameld, zodat iedereen ervan kan genieten."

Om de beste recepten te vinden, werden honderden distilleerderijen gecontacteerd. Ook verschillende bars en shops hebben hun recepten gedeeld. Binnenkort kan je ook zelf je favoriete combinaties toevoegen en bewaren. Het team van Ginventory werkt namelijk al aan een tweede, meer uitgebreide versie.

"We hebben nog grootse plannen", klinkt het. Voorlopig vind je alleen recepten in Ginventory, maar binnenkort kan je bijvoorbeeld ook ginbars en -winkels zoeken via de app of online je favoriete gin bestellen.

Download de app hier