Eerste luxefrituur van Sergio Herman opent in ons land

Instagram @fritesatelieramsterdam
Topchef Sergio Herman opent morgen in Antwerpen het eerste Belgische filiaal van zijn keten van luxefrituren. Zijn Frites Atelier komt in de Antwerpse autovrije Korte Gasthuisstraat tegenover de bekende bakkerij Goossens. Een pak friet kost 3,50 tot 6 euro. Een maaltijd van een sterrenchef was nog nooit zo goedkoop!

Herman opende begin juni al een eerste vestiging van Frites Atelier in Den Haag. Daarna openden ook al filialen in Utrecht en Arnhem. Verwacht er echter niet de klassieke snacks als een bickyburger of curryworst. Zelfs de frietjes zijn er immers niet 'gewoon'. Bij Frites Atelier worden de frieten gesneden uit verschillende aardappelsoorten en worden ze geserveerd met zes sauzen op basis van truffel, bearnaise, basilicum, mayonaise en peper.

Daarnaast vind je er ook de zogenaamde 'Specials on top', waarbij je keuze hebt uit onder andere een Vlaamse Stoverij en New York Pastrami. De prijs voor een bakje friet varieert van 3,5 tot 6 euro. Prijzig voor frieten, maar goedkoop voor een sterrenmaaltijd natuurlijk.

Aangezien Sergio naast eten ook een grote voorliefde heeft voor mode, kunst en design wordt er ook samengewerkt met een aantal kunstenaars en ontwerpers. Zo voorziet cartoonist Kamagurka de servetten van de nodige humor. Cor Unum maakte dan bijvoorbeeld weer de keramische potten voor de sauzen.

Instagram @fritesatelieramsterdam