Een ei pocheren voor dummies: Nigella Lawson heeft de gouden tip

thinkstock
Een eitje koken of bakken moet de grootste keukenkluns nog wel lukken. Maar een ei perfect pocheren is nog net van een ander niveau. In tijden van keukenstress is er gelukkig Nigella Lawson, die ons een hack uitlegt om in 2018 eindelijk een geslaagd gepocheerd ei op tafel te toveren.

Haar geheime ingrediënt voor een Instagramwaardig gepocheerd eitje is een likje citroensap. Daarnaast heeft ze nog een paar andere praktische tips om zo'n ei helemaal te doel lukken. Zo gaat de tv-kok te werk:

- Kies voor eieren uit de koelkast. Normaal gezien bewaart Nigella haar eieren buiten de koelkast, maar voor een gepocheerd ei is koelte beter om de vorm te bewaren.

- Breek het ei voorzichtig boven een klein zeefje, en zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Zo laat je het meest waterige van het eiwit alvast weglopen.

- Verplaats het ei voorzichtig naar een kopje en hou ook hier het eigeel intact.

- Voeg nu een theelepel citroen toe, die je rechtstreeks op het eiwit giet. Dit helpt om de vorm van het ei te behouden.

- Giet nu het ei voorzichtig in een pannetje met water dat net niet kookt. Hou het kopje daarbij zo dicht mogelijk tegen het wateroppervlak, zodat het ei niet breekt. Zet het vuur een beetje lager.

- Verwijder het ei na een tweetal minuten heel voorzichtig, en laat het overtollige water eraf lopen. Smakelijk! 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thierry De Gang

    Als een ei moet uitdruipen hebben we een oud ei. Neem eieren ZO vers mogelijk en alles gebeurt automatisch. Een lichte draai in de pot met azijn of citroen houdt alles op zijn plaats.

  • Alain Terrieur

    Alle koks kookboeken zeggen dat je een hoge kookpot moet gebruiken en dat je het water moet laten ronddraaien. Nigella doet het in een gewone pot met stilstaand water. Haar ei valt zomaar op de bodem van die pot. Veel kans dat het daar blijft plakken, denk ik zo.