Een battle in de keuken: Loïc maakt baskische kaastaart én koekjestaart

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (4 personen)

Baskische kaastaart

350 g roomkaas

100 g mascarpone

150 g suiker

1 vanillestokje

1 kl oranjebloesemwater

4 eieren

zout

200 ml volle room

25 g bloem

koekjestaart

150 g boter

250 g petit-beurre koekjes

zout

suiker

3 conference peren

2 el bloem

2 limoenen

750 g roomkaas

100 g poedersuiker

250 ml volle room

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 210 °C.

• Klop 350 g roomkaas met 100 g mascarpone en 150 g suiker tot een glad mengsel.

• Voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe.

• Voeg 1 kl oranjebloesemwater, 3 eieren, 1 dooier, een snuifje zout en 200 ml volle room toe. Klop verder op.

• Voeg 25 g gezeefde bloem toe en klop tot een homogeen beslag.

• Bekleed een springvorm met bakpapier en giet het beslag in de springvorm.

• Bak 45 minuten in de oven op 210 °C tot de taart donkerbruin ziet.

• Laat afkoelen op kamertemperatuur.

• Smelt een handvol suiker en een weinig water tot een karamel.

• Smelt 150 g boter in een andere steelpan.

• Schil 3 peren en snijd ze in blokjes.

• Bebloem ze lichtjes met 2 el bloem en voeg toe aan de karamel.

• Verkruimel 250 g petit-beurre koekjes en voeg toe aan de gesmolten boter.

• Verdeel de koekjes in de springvorm en druk goed aan. Laat afkoelen in de diepvriezer.

• Voeg de zeste van 1 limoen (hou de zeste van de andere limoen apart) en het sap van 2 limoenen toe aan de peren.

• Laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur.

• Doe 750 g roomkaas in een kom en voeg de zeste van 1 limoen toe.

• Voeg 100 g poedersuiker en 250 ml volle room toe en klop tot een glad beslag.

• Giet de perencompote in de springvorm en voeg daarna het roomkaasbeslag toe.

 • Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.