Duvel gaat Amerikaans bier in Belgische cafés schenken

kos
Duvel Moortgat schenkt in Belgische cafés nu ook Amerikaanse speciaalbieren. Ze worden ook verkocht bij Carrefour. Met de lancering mikt de brouwerij op een nichepubliek, schrijft De Tijd.

Al jaren worden Belgische bieren geëxporteerd naar de VS, maar de brouwerij Duvel Moortgat laat haar bieren nu ook de omgekeerde weg afleggen. Ze wil minstens twee van haar Amerikaanse speciaalbieren - de 'craft beers' - lanceren op de Belgische, Franse, Nederlandse en de Chinese markt.

"Sinds een maand verkopen we het speciaalbier Tank 7 in een honderdtal Belgische cafés", zegt Daniel Krug, de COO van Duvel Moortgat. Hij benadrukt dat het om een kleinschalig project gaat. De cafés die het bier schenken, staan bekend om hun ruime bierkaart. Toch is Tank 7 sinds twee weken ook verkrijgbaar bij de warenhuisketen Carrefour. "Binnenkort zal ook het Amerikaanse Single Wide IPA verdeeld worden", zegt Krug.

Tank 7 en Single Wide IPA worden gebrouwen door de Amerikaanse brouwerij Boulevard Brewing Company. Die werd in 1989 opgericht en in 2013 overgenomen door Duvel Moortgat. De omzet bedraagt zo'n 140 miljoen euro en de brouwerij stelt zo'n 150 mensen tewerk. Ze heeft meer dan 25 bieren in haar portfolio.

Craft beers worden steeds populairder in de Verenigde Staten. Hun marktaandeel bedraagt al 10 procent en de consumptie neemt jaarlijks met ruim 15 procent toe. Aangezien klassieke pilsbieren terrein verliezen, kopen multinationals zoals AB InBev kleinschalige speciaalbierbrouwerijen. Maar AB InBev is voorlopig niet van plan zijn Amerikaanse bieren naar België te brengen.

Belgisch bier wordt al jaren geschonken in de VS, maar nu gaat het dus ook omgekeerd zijn.
kos Belgisch bier wordt al jaren geschonken in de VS, maar nu gaat het dus ook omgekeerd zijn.