Doritos lanceert 'vrouwvriendelijke chips' die minder kraken en de reacties erop zijn pittig

thinkstock
Doritos pakt uit met een zak chips "speciaal voor vrouwen". Voor wie zich daar net als ons niet meteen iets bij kan voorstellen: het gaat om een variant die minder kraakt tussen de tanden en niet zo kruimelt want 'vrouwen vinden dat niet leuk in gezelschap.' De reacties op sociale media zijn niet mals: "Zouden we niet eerst voor een vrouwvriendelijke maatschappij zorgen?!"

Indra Nooyi, de CEO van het bedrijf achter Doritos - Pepsico - vertelt in een interview met Freakonomics hoe inzichten rond het verschillend consumentengedrag van mannen en vrouwen hun kijk op de ontwikkeling van Doritos heeft veranderd. "Vrouwen houden er niet van om uitgebreid hun vingers af te likken en de kleine gebroken stukjes die overblijven in hun mond te stoppen. Ook maken ze niet graag crunchy geluiden in het openbaar," argumenteert de CEO. 

Met die gedachte in het achterhoofd ontwikkelde Pepsico chips die minder kraken, met dezelfde smaak maar met minder smaakstoffen die aan de vingers blijven kleven. Extra detail: de zakjes zijn ontworpen zodat ze in een handtas passen. Want "vrouwen houden ervan om een snack bij te hebben in hun tas," verklaart Nooyi. Het bedrijf plant de chips snel te lanceren, al liet de Britse Women Equality Party al weten dat ze een klacht zullen indienen als er zo'n zakjes in het Verenigd Koninkrijk in de supermarkt komen te liggen. Ook op sociale media worden de vrouwvriendelijke chips niet erg enthousiast onthaald. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.