Door deze uitvinding kun je een rijpe avocado twee keer langer bewaren

Foto door Charles Deluvio 🇵🇭🇨🇦 via Unsplash
In tien jaar tijd zijn we vier keer zoveel avocado’s gaan eten, logisch ook want het is erg voedzaam en ook nog eens lekker. Alleen zo jammer dat de groene vrucht helemaal niet lang houdbaar is. In amper een dag kan ie van onrijp naar overrijp gaan. Al komt daar snel verandering in als het van Bill Gates afhangt.

Bill, van ’s werelds grootste softwarebedrijf Microsoft, heeft namelijk geïnvesteerd in een uitvinding van Apeel Sciences, een bedrijfje uit Californië. Zij ontwikkelden een poeder van gerecycleerde planten om de kwaliteit van avocado’s te verbeteren. Maar daarnaast zorgt het er ook voor dat de vrucht langer houdbaar blijft.

Zo werkt het

Het poeder legt als het ware een extra schil rondom vruchten en fruit. Het werkt dus niet alleen voor avocado’s, maar ook voor pakweg bananen of aardbeien. Deze extra laag bescherming zorgt ervoor dat de vruchten minstens twee keer langer goed blijven. De schil is geurloos en heeft geen invloed op de smaak.

Wanneer kunnen wij het kopen?

Voorlopig gaat het poeder van Apeel Sciences alleen in de Verenigde Staten op de markt gebracht worden. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Del Rey Avocados, dat levert aan verschillende supermarkten in Midden-Amerika. Als het aanslaat, zou het ook onze kanten opkomen. 
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Buyck

  Wat een grap... we willen superverse groenten en fruit maar we vertikken het om ze ten gepaste tijde te consumeren... Ach wat is de klant voor me toch zo'n health-freak met tientallen kilo's groenten en fruit... waar ze 75% van weggooii (want, geen tijd, geen goesting, een ontmoedigende hoeveelheid van 'weer hetzelfde').

 • Philippe Vander Haeghen

  Mocht een avocado nu eens lekker zijn...

 • Liliane Devriendt

  Avocado's, appels, zelfs Pommelienen,... Geef ze mij toch maar liever puur natuur.

 • Rene Dannau

  en zou je haar er van uitvallen zoals met veel van die wondermiddeltjes.

 • karel ongena

  Hopelijk wordt zoiets niet uitgevonden voor politici.