Dol op gebak en een passie voor mode? Dan zijn deze receptjes iets voor jou

Burberry / John Carey
Ben jij een zoetekauw die graag op de hoogte blijft van de nieuwste modetrends? Dan zal je op alle vlakken smullen van Prêt-à-portea, een kookboek met koekjes en cakejes die geïnspireerd zijn op de nieuwste ontwerpen vanop de catwalk. Wat dacht je van pralinepumps van Jimmy Choo of een zwarte bessenbavarois met chocolade-uiltje van Dolce & Gabbana? Wij trakteren jullie alvast op een voorsmaakje van deze modieuze zoetigheden.

Prêt-à-portea is een combinatie van mode en high tea, een creatie van The Berkeley in Hotel in Londen. Chef-patissier Mourad Khiat stelde deze recepten samen, die hij bundelde in een modieus kookboek. Zin om te scoren aan tafel bij modefanaten? Dat lukt bijvoorbeeld met deze trenchcoatkoekjes van Burberry. Smaakt dit recept naar meer, dan vind je onderaan meer informatie over het kookboek, dat je onder andere ook glitterende pralinepumps van Jimmy Choo of een caketasje van Moschino leert maken.

Het trenchcoatkoekje van Burberry

Gasten van The Berkeley zullen geen trenchcoat van Burberry in hun kamer aantreffen - maar ook als je niet het geluk hebt gehad om in het hotel te verblijven, kan je een schort omdoen en een trenchcoat glazuren, in de vorm van dit heerlijke koekje dat een combinatie is van traditie en trend.

Burberry / John Carey

Het recept
- Mix de boter en suiker tot een bleke, luchtige massa. Voeg het ei toe en het maanzaad. Meng nog 1 minuut door. Meng de bloem er dan snel doorheen, maar stop zodra alles goed vermengd is en mix niet te lang door.

- Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 1,5 uur in de koelkast om te rusten. Bereid intussen je designsjabloon voor - laars, bikini, jas of schoen - door de vorm achter in het boek over te brengen op een plastic dekseltje en uit te snijden.

- Haal het deeg na het rusten uit de koelkast en kneed het kort en rustig door. Bestuif je werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm.

- Verwarm de oven voor op 180°C/heteluchtoven of 160°C/ gasoven stand 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het gekoelde deeg uit de koelkast en leg de sjabloon die je hebt gemaakt erop. Snij er voorzichtig met een scherp mesje omheen en snij op die manier al je koekjes uit. Leg de koekvormpjes op de beklede bakplaat en bak ze 8 minuten tot de randjes lichtbruin zijn.

- Neem het blik uit de oven en laat de koekjes 20 minuten afkoelen op een rooster. Als ze volledig zijn afgekoeld, kunnen ze geglaceerd worden.

- Spuit eerst de omtrek van de trenchcoat aan de hand van de foto's, en vul ze op met het glazuur in de hoofdkleur van de jas. Laat drogen en spuit daarna de omtrekken van de kraag en revers. Probeer de koekjes zo veel mogelijk hetzelfde te maken. Breng ten slotte de details aan, zoals de riem en de manchetten, en laat afkoelen. Je koekjes zijn nu klaar om te worden geserveerd.

De pralinepumps van Jimmy Choo
Jimmy Choo / John Carey De pralinepumps van Jimmy Choo
De zwartebessenbavarois & chocolade-uiltje van Dolce & Gabbana
Catwalking / John Carey De zwartebessenbavarois & chocolade-uiltje van Dolce & Gabbana
De broekpakmousse met framboos en mandarijn
Paul Smith / John Carey De broekpakmousse met framboos en mandarijn