Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Dit poepsimpele Indische gerecht is de perfecte mix van vegetarisch en toch lekker pittig

Geen zin om uren in de keuken te staan, wel zin in een vullende veggie maaltijd met de nodige va-va-voom? Deze kruidige Indische ‘dahl’ maak je in een wip klaar en vinkt al je vereisten af. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

200 g linzen uit blik, gespoeld
400 g kikkererwten uit blik, gespoeld
400 g gepelde tomaten uit blik
300 g spinazie
400 ml kokosmelk
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knofook, geperst
1 tl cayennepeper
3 cm gember, geraspt
handvol koriander
250 g basmati rijst
2 tl paprikapoeder
snuf garam masala
120 ml volle yoghurt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Fruit de ui met de knoflook, de gember, de cayennepeper en het paprikapoeder in olijfolie glazig. Voeg de linzen, de kikkererwten en de tomaten toe en stoof 5 minuten verder. Giet er de kokosmelk bij en breng tot net tegen het kookpunt. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
2. Kook ondertussen de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking
3. Schep de dahl in borden en werk af met een snuf garam masala, de koriander en een lepel yoghurt. Geef er de rijst bij.

Fan van pittige gerechtjes? Probeer dan deze wokschotel eens: 

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marianne Van den Lemmer

    Mag ook 400 g linzen zijn. En veel verse koriander (gesnipperd) Lekker!

  • ERICA Sarneel

    Het is een Indiaas gerecht, geen Indisch gerecht