Dit is de snelste manier om een pompoen te schillen én te snijden

Getty Images
De herfst, dat betekent niet alleen gezellig warm onder een dekentje kruipen, maar ook weer heerlijke pompoengerechten op het menu toveren. Helaas is het schillen en snijden van een pompoen vaak een hels karwij. Maar met dit eenvoudige trucje wordt het kinderspel.

Dit heb je nodig:

Een microgolfoven, een vork, een dunschiller, een mes en een pompoen (die in je microgolfoven past).

Zo ga je aan de slag:

Prik met je vork verschillende gaatjes in de pompoen. Die gaatjes zijn absoluut nodig want zonder ontploft het hele boeltje. Plaats de pompoen vervolgens twee minuten in de microgolfoven op de hoogste stand. Laat hem een minuutje afkoelen, verwijder de schil met je dunschiller en snijd hem in stukjes. Zo simpel is het! Weet ook dat je de schil niet hoeft te verwijderen. Die zit namelijk boordevol vitaminen. Voor kleine kinderen is het dan weer wel aan te raden om hem te schillen.

Daarom werkt het:

Door de warmte verzacht zowel de schil als de pompoen zelf waardoor het schillen en snijden een stuk makkelijker gaat. Je vermoeide handen zullen je dankbaar zijn!

Dit vind je vast ook leuk:
Origineel: uitgeholde pompoen gevuld met stoofvlees
3 voedingsmiddelen die je op de verkeerde manier pelt
Pimp je pompoensoep: 3 recepten die nét dat ietsje specialer zijn

Bron: goedgevoel.be
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Of je laat het snijden over aan echte mannen. Die meestal de vrouw des huizes is.

 • Rayan El Arami

  Hokkaido pompoen voor de soep of hartige gerechten. Veel lekkerder dan die afgezaagde butternut. De Hokkaido hoef je ook niet te schillen.

 • Jean De Grande

  Een hels karwIJ?

 • Bene Devos

  Ik snij ze dwars in stukken,een stuk of acht voor een pompoen van 4-5 kg. Dan zet je die stukken goed vlak op een snijplank en snijdt van boven naar beneden een paar millimeters schil eraf met een groot scherp mes. Van boven naar beneden. Helemaal niet moeilijk of lastig.In blokjes en gebruiken wat je nodig hebt. De rest in de diepvriezer.Had een oogst van 7 Rouge Vif d'Etampes en 10 grote Butternut.

 • lieven klauwaert

  een microgolfoven zo groot als een pompoen?????!!!!!!