Ga naar de mobiele website
^ Top

Dit dieet volgt Pippa Middleton, maar het is niet zonder gevaar

BELGAIMAGE
Pippa Middleton stapt over vier dagen in het huwelijksbootje, en in aanloop naar dat feest wilde ze de slankste versie van zichzelf zijn. Hiervoor zoekt ze haar heil in het Sirtfood-dieet, waar eerder ook Adele al veel kilo's mee kwijtraakte. Maar wat is het juist en is dat wel gezond?

Het Sirtfood-voedingsschema is gebaseerd op het belang van sirtuïnes: een groep eiwitten die helpen om je metabolisme mee te regelen. Volgens auteurs Glen Matten en Aiden Goggins van het boek 'The Sirtfood Diet', beiden voedingsdeskundigen, vertonen ze dezelfde effecten als sport en vasten. 

Rode wijn en chocolade
Sirtuïnes vind je voornamelijk in onder meer boerenkool, aardbeien, dadels, olijfolie, groene thee, blauwe bessen en rode ui. Maar ook peterselie, kappertjes, sojamelk en komijn zijn een aanrader. Het leukste detail? Ook donkere chocolade, koffie en rode wijn bevatten de eiwitten, dus die mag je - met mate weliswaar -  blijven consumeren. Het begin van het dieet is vrij streng. De eerste drie dagen mag je maar 1.000 kcal verorberen, een combinatie van sirtuïnes met groene sapjes. Geleidelijk aan worden dat er iets meer.

Gezond of gevaarlijk?

Rode wijn en chocolade in een dieet klinkt aanlokkelijk, maar is zo'n strikt voedingsschema met weinig calorieën wel gezond? "Net zoals bij andere hypes schrapt dit dieet veel voedingsmiddelen en daarin schuilt een risico," legt hoofddiëtist Michaël Sels van het UZ Antwerpen uit op Radio 1. Door maaltijden te vervangen door sapjes, loop je het risico dat je niet voldoende vitaminen, mineralen en vezels binnen krijgt, aldus de diëtist. Sels heeft het over een zoveelste hype in dieetland: "Net zoals de meeste hypes trekt het conclusies uit onderzoek dat moeilijk naar dieetadvies is te vertalen," klinkt het. Toch maar niet op eigen houtje mee experimenteren dus. En wil je echt wat kilo's verliezen, dan gebruik je beter je gezond verstand

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug