Dit bedoelt Jeroen Meus als hij "een titske" van iets toevoegt

Photonews/Pieter-Jan Vanstockstraeten
Een "snuifje" van dit, een "handvol" van dat, ... Voor koks klinkt het vanzelfsprekend, maar eigenlijk blijven het toch vage begrippen. En dan hebben we het nog niet eens over het "titske" dat Jeroen Meus wel eens durft toe te voegen. Gelukkig legt hij op zijn blog nu ook zelf uit wat het betekent.

Voor wie net iets preciezer wil koken dan met "snuifjes" en "mespuntjes", schiet Jeroen Meus nu te hulp op zijn blog Vraag het aan Jeroen Meus. In een mooie infographic onder de noemer "De Maten van Meus" legt de sympathieke tv-kok helder uit wat hij precies bedoelt met al die "scheutjes" en "handjes".

Een scheut wordt daarin omschreven als "één keer klokken met de fles". Voor wie het graag écht precies heeft, kan je ook de derde kolom gebruiken, waarin "1 à 2 eetlepels" staat. Om uit te printen en aan de koelkast te hangen, voor wie vaak iets uit de kookboeken van Meus klaarmaakt.

Jeroen Meus