Deze 5 vegetarische foodblogs zijn een streling voor oog en tong

Julie's Lifestyle - Raw Food Chef &... - Julie's Lifestyle - Raw Food Chef & Coach | Facebook
Vegetariër zijn is intussen al lang geen alternatieve hippie-bedoening meer, en vandaag zetten we dat extra in de verf door Wereldveggiedag te vieren. Toch nog een duwtje in de rug nodig om vlees af en toe te schrappen? Deze 5 vegetarische foodblogs trekken je met prikkelende recepten en dito foto's over de streep. Waarschuwing: beter niet lezen bij extreme honger.

Karola's Kitchen

Jongedame Karolien houdt van lekker eten én van haar lijf, zo klinkt het op haar blog, twee dingen die ze weet te combineren in haar kookstijl. Ze eet geen vlees of gevogelte, zo weinig mogelijk pasta, brood, rijst, aardappelen en gefrituurde producten, en drinkt geen alcohol. Onmogelijk te koken met die restricties, denk je? Ze bewijst het tegendeel met haar heerlijke recepten. Want wie krijgt er nu niet meteen honger bij het zien van "met aubergine, Parmezaan en olijven gevulde tomaatjes" of "broccoli- en aspergetaartjes met feta en munt"?

Karola's Kitchen's Photos - Karola's Kitchen | Facebook

Jonge sla

Dorien Knockaert is culinair redactrice bij De Standaard, die ook buiten de werkuren haar passie voor koken deelt op haar blog Jonge sla. Ze bracht in 2012 het kookboek  Goed eten uit, waaruit haar hart voor de eerlijke keuken blijkt. Alle recepten op haar blog zijn vegetarisch, sommigen ook veganistisch. Behalve met smakelijke recepten zoals pompoen-hazelnootgratin, wortelhummus of parmezaankoekjes, vrolijkt Dorien je ook op met de leuke tekstjes die ze bij haar mooie kookfoto's schrijft.

Jonge Sla - Timeline Photos | Facebook

Fiekefatjerietjes

De Gentse Sofie deelt op haar blog fiekefatjerietjes 100% plantaardige recepten. Dat naast koken ook fotografie één van haar passies is, maakt deze blog helemaal om van te smullen met alle zintuigen. Ook wie niet graag in de keuken staat, vindt het zeker een plezier om in de recepten te grasduinen. Ontbijt, hapjes, gebak, slaatjes, soepen en hoofdgerechten: de lijst is eindeloos. Een etymologsche verklaring voor haar haast onuitspreekbare blognaam vind je trouwens ook op haar website, voor de nieuwsgierigen onder ons.

Gebak - ontbijt - Fiekefatjerietjes | Facebook

Julie's lifestyle

Julie van Julie's lifestyle moest enkele jaren geleden omwille van gezondheidsredenen haar hele voedingspatroon omgooien. Zo raakte ze overtuigd van het Raw Food-concept, en volgde ze een opleiding in Californië waarmee ze een officieel erkende Raw Food Chef werd. Ze geeft culinaire workshops in Gent en Antwerpen, waarvan het menu alleen al ons bijna bekeert tot deze levensstijl: pizza met zongedroogde-tomaat-korst, amandel-cashewkaas, tomatensaus en gemarineerde groenten, en als dessert een rode bessen cheesecake met vanille-amandelkorst en frambozencoulis. Ook deze blog is voorzien van prachtige foto's die je maag spontaan doen grommen.

Julie's Lifestyle - Raw Food Chef &... - Julie's Lifestyle - Raw Food Chef & Coach | Facebook

De groene prinses

De prille dertiger Reine uit Antwerpen heeft twee grote passies: schrijven en koken. Op haar blog komen beide interesses samen onder haar alter ego "de groene prinses", waar ze ons trakteert op vegetarische recepten, tips en weetjes (prinsessenpraatjes). Ze probeert zo ecologisch mogelijk te koken, wat niet alleen in vegetarische gerechten resulteert, maar ook met veel aandacht voor verse seizoensgroenten. Je vindt er dan ook inspiratie voor vegetarische gerechtjes gerangschikt per seizoen of per thema, wat je zelf verkiest.

Toptips voor oktober: piroshki met spitskool en dragon, kruidige balletjes van cashewkaas of andijvie met gember, tomaat en cashewnoten. Durf nu nog eens te beweren dat vegetarisch eten weinig smaak heeft.

De groene prinses's Photos - De groene prinses | Facebook