Deftig én betaalbaar dineren? Dit zijn de beste betaalbare restaurants in jouw buurt

.
thinkstock .
Lekker eten hoeft niet duur te zijn, en dat weten ze zélfs bij de Michelin gids. Al twintig jaar kan je rekenen op hun kleine zusje, de Bib Gourmand Benelux, een boek boordevol restaurants die prijs/kwaliteit tot het neusje van de zalm behoren. Een heerlijk driegangenmenu voor minder dan 37 euro? Dat eet je in deze restaurants. 

De Bib Gourmand Benelux is een gids vol betaalbare maar degelijke adresjes, die wordt samengesteld door dezelfde inspecteurs als de befaamde Michelingids. Het verschil is de nadruk op prijs/kwaliteit. In de geselecteerde restaurants kan je een voorgerecht, hoofdgerecht en dessertje eten voor minder dan 37 euro.

Dit jaar staan er weer 44 nieuwe adresjes in de gids, waarvan 23 in België. In totaal staan er 168 Belgische restaurants in de gids, wat er drie meer zijn dan vorig jaar. Op onderstaande kaart vind je een overzicht van de Bib Gourmand Benelux 2018. Reserveren maar? 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thierry Vandeplassche

    Inderdaad, lekker eten hoeft niet duur te zijn. De beste van de verkozenen is Terminus Watou. Een echte aanrader en helemaal niet duur.

  • Chris Devlaeminck

    Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Zeker als bij een koppel beiden graag kokerellen. Nergens beter dan thuis.

  • Sacha Van der Putten

    En wat kost het om in die gids te mogen staan of denkcje nu zelf dat die er spontaan in vermeld staan? Eigenlijk is die gids een grote reclamefolder