Dankzij onze kleurenlegende open je nooit meer een ‘vies’ paasei

Getty Images
Het is weer de tijd van het jaar dat supermarkten vol paaseitjes liggen. Jammer genoeg zorgen de kleurrijke verpakkingen voor verwarring. Want welke zijn nu puur, wit, melk met praliné of caramel-zeezout? Het gevolg: soms denk je jouw favoriete smaak in de mond te stoppen, om dan te merken dat je een eitje hebt dat je eigenlijk niet zo lekker vindt. Gelukkig maakt deze tekening daar komaf mee.

Je herkent het vast: je denkt ein-de-lijk je favoriete smaak te pakken te hebben en hapt enthousiast in het paaseitje. Om het vervolgens heel subtiel weer in je hand te spuwen. Verdorie, geen wit met knetterpraliné, wel met pistache! Ons leven zou veel makkelijker zijn met een internationale kleurencode voor paaseitjes. Helaas. 

Daarom contacteerden we de verschillende supermarkten voor een overzicht van alle verschillende kleuren en smaken. Zo kom je nooit meer voor een onaangename verrassing te staan. Smakelijk!

Nina.be

Ook nog interessant om te weten: niet alle paaseitjes bevatten evenveel calorieën. Hoe puurder, hoe beter. Dat weten we allemaal. Een klein puur paaseitje van 8 gram bevat gemiddeld bijvoorbeeld 40 calorieën. Bij melk of wit is dit 45 calorieën. Zit er een lichte vulling in, zoals likeur? Raar maar waar: dan bevat het eitje zo’n 37 calorieën. Als het om een zwaardere vulling, zoals praliné of noot gaat, stijgt de teller naar meer dan 50 calorieën. Maar ach, af en toe met mate snoepen mag. Toch?
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ellen Dreesen

  Beter een legende voor mensen met allergieën of intolleranties.

 • Peter Buyck

  Mij interesseert het meer of de eitjes in vol, danwel gevuld zijn (en dus minder hard dan vol).

 • yvan gilis

  Colruyt heeft meer dan 12 verschillende liggen

 • YVES DE GROOTE

  Wat maakt het uit. Chocolade is lekker!

 • Hendrik Somers

  Lidl heeft dus het grootste aanbod in smaken... :)