Daarom kost deze fles wodka 9.000 euro

rv
Geen zorgen, ook wij kunnen ons geen fles wodka van 9.000 euro veroorloven. Maar we waren wel benieuwd naar hoe ze die torenhoge prijs in godsnaam verantwoorden. Een woordje uitleg.

De wodkafles in kwestie is een gelimiteerde editie van 1.000 Beluga Epicure by Lalique karaffen, een samenwerking tussen Beluga Noble Russian Vodka en de Franse kristal- en juwelenfabrikant Lalique.

rv

Op de fles staat een naakte vrouw afgebeeld, omgeven door korenhalmen. Ambachtslui van de Lalique ateliers in de Elzas produceerden elke karaf met de hand. Eerst werd het kristal geblazen in een metalen vorm, vervolgens geslepen en gepolijst en uiteindelijk voorzien van een uniek gegraveerd serienummer op de bodem.

rv

De kunstwerkjes werden gevuld met een unieke Beluga vodka die maar liefst 100 dagen rustte na de distillatie. Zoals alle Beluga vodka’s werd ook deze Epicure geproduceerd met het zuiverste water afkomstig van bronnen in Siberië.

rv

Zoals hiervoor al gezegd, kost een fles 9.000 euro. Wie geld genoeg heeft, kan daarvoor online terecht. Voor een glas van de Beluga Epicure by Lalique kan je ook terecht in Bar Burbure in Antwerpen. Een vaste prijs voor een glas kunnen ze ons daar niet geven, maar omgerekend betaal je er voor een glas van 5 cl zo'n 643 euro, voor een shotjes van 3 cl zo'n 391 euro.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Armand Wuyts

  Ik lees 643 euro voor 5 cl. Dat is 12.860 euro per liter. Je zou zelfs nog profijt doen met een fles van 9.000 euro! Een na-denkertje!

 • Amber Habex

  Gert Van Lancker, net hetzelfde bij parfum, productie is 7€ maar je betaald 300€

 • ronny cuypers

  Onnozel veel betalen dus voor een vodka van pakweg 150 euro/liter omdat hij in een speciale fles zit. Wie is zo dom?

 • Edmond Dillien

  Enkel voor de elite die niet weten waar hun geld in te steken, hoe was die reclame ook weer Wodka begint met een W en eindigt op een A en dan kreeg je de naam te lezen en ik heb gezien dat ze daar ook zat van werden, voor veel minder geld, dus......

 • armand mudah

  643 euro voor een slokje ? en wie garandeert dat eens de fles leeg ze niet gevuld word met andere wodka ?