Cuba op je bord: Loïc maakt een typisch Cubaans broodje

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

INGREDIËNTEN (6 personen)

3 appelsienen

4 limoenen

1 kg spiering

handvol koriander

2 tenen knoflook

handvol komijnzaad

6 sneetjes beenham

6 sandwiches

12 sneetjes emmental

3 zoetzure augurken

zachte mosterd

4 kleine Romeinse slaharten

1 tomaat

½ rode ui

1 avocado

50 g fetakaas

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 180°C.

• Warm 2 grillplaten op een hoog vuur.

• Rasp een blok emmental tot sneetjes kaas.

• Rasp de zeste van 2 appelsienen en 2 limoenen.

• Pers 3 appelsienen en 3 limoenen en overgiet de spiering met het sap.

• Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout.

• Voeg 1 el gemalen komijnzaad toe.

• Snijd een handvol koriander fijn, kneus een teen knoflook en voeg toe.

• Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

• Zet dit 45 minuten in de oven op 200°C.

• Snijd de spiering in sneetjes en bak aan op de grillplaat.

• Bak hierna de sneetjes beenham aan.

• Beleg de sandwich met kaas, ham, spiering en dan nog wat kaas.

• Werk af met zoetzure augurk en mosterd.

• Doe wat olijfolie op de grillplaat en op de bovenkant van de sandwiches en bak krokant.

• Leg bakpapier op de sandwiches en leg er een tweede hete grillpan bovenop.

• Doe een teentje knoflook en wat zout in de vijzel. Pureer dit en voeg 2 el olijfolie toe.

• Werk af met peper en het sap van 1 limoen.

• Snijd 4 slaharten in kwartjes en 1 tomaat in schijfjes.

• Snijd een rode ui in sliertjes en een avocado in schijfjes.

• Voeg 50 g fetakaas toe en besprenkel met de vinaigrette.

 • Serveer.