Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Creatief koken met spaghetti? Kids smullen van deze gevulde pastanestjes

Een bord spaghetti zouden we nooit saai noemen, maar écht origineel wordt het wanneer je nestjes van de pasta maakt en ze opvult met saus en chipolata. Wedden dat de kids het fantastisch vinden om samen de keuken in te duiken?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 g spaghetti
1 ei
30 g Parmigiano Reggiano, geraspt
250 ml passata
30 g mozzarella, geraspt
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 g spinazie
400 g chipolata
handvol basilicumblaadjes
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Kook de spaghetti gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Kluts het eitje los met de Parmigiano Reggiano, de mozzarella en de helft van de passata. Schep er de spaghetti onder.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de spaghetti over ingevette muffinvormpjes en vorm er nestjes van. Zet 15 minuten in de oven. Bak de sjalot met de look glazig in olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
3. Bak de chipolata goudbruin in olijfolie. Snij ze in stukjes. Meng er de resterende passata onder en kruid met peper en zout.
4. Haal de spaghettinestjes uit de oven. Vul ze met een lepel spinazie en verdeel er de chipolata met de saus over. Werk af met een blaadjes basilicum. 

Zot van pasta? Probeer dan ook dit recept

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.