Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Combineer witloof, garnalen en puree voor dit ultieme bordje Belgische comfortfood

Wij, Belgen, zijn keien in comfortfood: onze stoofpotjes, frietjes en chocolade zijn wereldwijd geliefd. Maar wist je dat je ook met witloof en garnalen een sterk staaltje comfortfood kan creëren? Oer-Belgisch en oerverrukkelijk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 stronken witloof
2 bloemige aardappelen
2 el fijngehakte peterselie + extra om af te werken
½ citroen
3 eidooiers
50 ml witte wijn
50 ml water
150 g klontjes koude boter + extra om te bakken
2 el mosterd
350 g gepelde grijze garnalen
boter
nootmuskaat
peper en zout

Zo maak je het :
1. Schil en kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Haal de blaadjes van de stronken witloof en bak ze 10 minuten in hete boter. Kruid met muskaatnoot, peper en zout.

Giet de aardappelen af en pureer ze met een klont boter en de melk. Kruid met peper en zout. Schep er de gebakken witloof en peterselie onder. Hou warm.

2. Klop de witte wijn en het water onder de eidooiers en klop het mengsel schuimig. Giet in een pan en verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur. Blijf kloppen tot er een zachte, gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg de koude klontjes boter in delen toe. Klop verder tot de boter gesmolten is. Voeg het citroensap toe en kruid met wat zout. Roer er tot slot de mosterd onder.

3. Leg op elk bord een serveerring en vul ze voor de helft met de witloofpuree. Verdeel er de garnalen over en werk af met een lepel van de mosterdsaus en een takje peterselie. Serveer meteen en geef er de resterende saus bij.

Nog zin in een dessertje? Probeer dan deze met crumble gevulde appeltjes.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl