Brussels restaurant levert beste jonge chef Benelux af

Alex Joseph, chef van Brussels restaurant 'Rouge Tomate'.
kos Alex Joseph, chef van Brussels restaurant 'Rouge Tomate'.
Tien jonge chefs kregen vandaag de kans om een ticket voor de internationale kookwedstrijd 'Young Chef 2015' in de wacht te slepen. Na een livecooking voor een jury onder leiding van Sergio Herman, bleek de Amerikaan Alex Joseph van restaurant Rouge Tomate in Elsene, de sterkste te zijn.

Onder toeziend oog van onder andere topchefs Sergio Herman (Pure C), Kobe Desramaults (In De Wulf), Steven Dehaeze (Culinair) en enkele culinaire journalisten, kreeg een tiental jonge kooktalenten vandaag de kans een ticket voor de prestigieuze internationale wedstrijd 'Young Chef 2015' te bemachtigen. Wat ze daarvoor moesten doen? In een livecooking in de Bulthaup te Brussel een jury van nationale culinaire prominenten overtuigen van hun kunnen.

De Amerikaanse Alex Joseph, kok van het Brussels restaurant Rouge Tomate, bleek hierin best te slagen. De jonge chef wist onder meer Davy De Pourcq (Volta) en Alex Verhoeven (Fleur de Sel) achter zich te laten en mag zich vanaf heden dan ook de titel 'beste jonge chef van de Benelux' toe-eigenen.

Eind juni mag Joseph onze regio vertegenwoordigen op de finale van de wedstrijd. 'Young Chef 2015' is een initiatief van watermerk S. Pellegrino en de culinaire website Fine Dining Lovers. In die finale zal de Brusselse chef het moeten opnemen tegen culinaire strijdlustigen uit negentien andere regio's.