Binnenkort weer meer aardbeien in de winkel

getty images
Het viel je misschien ook al op bij het bezoeken van de supermarkt dat het aanbod aan Belgische aardbeien al een tijdje eerder beperkt is. Wij staken ons licht op bij coöperatie Hoogstraten, the place to be als het om aardbeien gaat.

“Het klopt inderdaad dat we de laatste weken minder aanvoer van aardbeien hadden”, klinkt het bij Leen Matthé van coöperatie Hoogstraten. “Dat heeft vooral te maken met het warme weer, waardoor de producties wat verschoven zijn. Bovendien droegen bepaalde planten minder vruchten na de extreme warmte.”

Dat wil echter niet zeggen dat het aardbeienseizoen definitief voorbij is voor dit jaar. “Coöperatie Hoogstraten heeft sinds enkele jaren het hele jaar door aardbeien. Die zijn uiteraard in beperktere volumes beschikbaar tijdens de wintermaanden. De topmaanden van het aardbeienseizoen zijn mei, juni en de zomermaanden, maar ook september en oktober zijn nog belangrijke maanden. De komende weken verwachten we trouwens weer volop aardbeien van nieuwe plantjes. Consumenten kunnen dus weer heerlijk genieten van dit gezonde snoepgoed!”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stan Vankoo

  Vorige week gekocht bij Delhaize en die waren overheerlijk!!

 • terry henninckx

  Die aardbei kwekers zouden eens terug hun aardbeien in kleinere bakjes van 250 gr mogen verpakken, want als alleenstaande zijn die van 500 gr te groot voor mij !

 • Theo Van Hoof

  Bijen vliegen al niet op tomaten Roger Geens. Nochtans het krioelt in mijn tuin van de bijen. Aan de visvijver zitten ze op rij te drinken. Tomaten moet je dagelijks eens tegen de bloeiende plant kloppen. Freddy Van de Velde. In zeker zin geef ik je gelijk. Er zijn echter rassen zoals Ostara en Favori die vruchten leveren tussen juni en september. Waarom moeten er nu appels uit nieuw zeeland in de winkel liggen. Er zijn verse Belgische appels.

 • Roger Geens

  In de tuin zie ik , dat door de hitte weinig hommels of bijen te zien zijn ,waardoor groenten als bonen en ook tomaten minder vruchten voort brengen omdat weinig of geen bevruchting gebeurt .

 • Pol Lietiek

  Al eens aardbeien gegeten buiten het seizoen?