Apéro time! Loïc maakt een herfstplank

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een herfstplank. 

INGREDIËNTEN

100g pompoenpitten

100g zonnebloempitten

100g lijnzaad

100g walnoten

100g hazelnoten

100g sesamzaad

6 eieren

100cl olijfolie

75g gerookt spek

bloem

volle melk

3el gruyerekaas

3el parmezaanse kaas

4 vijgen

rode wijnazijn

½kl zwarte peper

1kl jeneverbessen

1 kruidnagel

wortelen

1el komijn

paneermeel

150g rillette

BEREIDING

1. Doe telkens 100g van de noten/pitten in een kom en meng.

2. Voeg 10cl olijfolie toe.

3. Kruid af met zout.

4. Voeg 5 eieren toe en meng alles.

5. Giet in een bakvorm met bakpapier en zet 60min in de oven op 160°C.

6. Snijd 75g spek fijn, bak aan in boter.

7. Rasp 3el gruyerekaas en 3el parmezaanse kaas.

8. Laat het spek uitlekken op keukenpapier.

9. Voeg bloem toe aan de vetstof en blijf roeren tot je een roux hebt.

10. Voeg de melk toe en blijf roeren tot het een massa wordt.

11. Voeg de kaas toe.

12. Voeg het spek toe.

13. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

14. Stort uit in een ovenschotel, dek af en zet in de vriezer.

15. Snijd 4 vijgen fijn en doe in een steelpan.

16. Voeg rode wijnazijn toe.

17. Stamp 1/2kl zwarte peper en 1kl jeneverbessen fijn en voeg toe.

18. Voeg 1 kruidnagel toe.

19. Laat sudderen op een laag vuur en voeg af en toe wat water toe.

20. Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig.

21. Doe in een bokaal en voeg komijnzaad toe.

22. Zet ze onder water en voeg 3% zout toe.

23. Sluit af en laat 3 tot 5 dagen rusten.

24. Paneer de kroketten in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.

25. Frituur ze in olie van 170°C.

26. Serveer alles samen met rillette, verschillende kazen en vlees.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.