Amerikaanse consument: McDonald's de slechtste burger, KFC op laatste plek

PHOTO_NEWS
Voor een goede hamburger, kun je maar beter niet naar McDonald's gaan, en voor de kip sla je als je slim bent de Kentucky Fried Chicken over. Althans, dat is de conclusie van het Amerikaanse landelijke consumentenorganisatie Consumer Reports.

Het is een alternatieve graadmeter voor de ontwikkeling van een land: is er een Mcdonald's te vinden? Daar moeten we volgens de Amerikanen niet zo blij mee zijn. De burgers van McDonald's, met meer dan 35.000 restaurants in meer dan 100 landen de grootste fastfoodketen ter wereld, krijgen een 5,8, terwijl de huishamburger van van winnaar The Habit Burger Grill beoordeeld wordt met een 8,1.

Het onderzoek betekent een flinke publicitaire hap uit de reputatie van een aantal bekende Amerikaanse fastfood-restaurants, die in de rest van de wereld ook een sterke marktpositie hebben. Want heeft u wel eens van The Habit Burger Grill, In-N-Out Burger of Five Guys Burgers gehoord? Of chickenwing afgekluifd bij Chick-fil-A? Waarschijnlijk niet. Helaas. Want daar haal je dus de beste burgers en kip, volgens de ruim 30.000 respondenten van het Amerikaanse onderzoek.

Consumer Reports ondervroeg 32.405 mensen over hun evaringen met 65 verschillende fastfoodketens. Niet over diervriendelijkheid, milieuvervuiling of hygiëne. Nee, de ondervraagden kregen maar een opdracht mee: "Op een schaal van 1 tot 10, van het minst lekker tot het lekkerst, hoe zou je de smaak van de 'signature dish' beoordelen?"

In de categorie kip eindigde de kip KFC, die andere grote Amerikaanse fastfoodketen (nog niet in België actief, wel bij onze noorderburen), als laatste. De wings krijgen een voldoende (7,1), maar eindigen op ruime achterstand van Chick-fil-A (8,1). De andere bekende keten met een 'signature dish' als hekkensluiter is Taco Bell. De burrito die ze daar serveren staat in geen verhouding met die van Chipotle of Rubio's.

In de vierde categorie Sandwiches and subs gaat het hoogste cijfer naar Portillo's Hot Dog (8,5). De bij ons bekende broodjesketen Subway komt weg met een 7,2 (een-na-laatste plek).

Consumerreports.org


Hieronder een overzicht van de beste burgers

AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.