Altijd een schot in de roos: Loïc bakt cote à l’os met frietjes

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag bakt Loïc cote à l’os. 

INGREDIËNTEN

Cote à l’os

Friet aardappelen

Plantaardige frituurolie

2 eieren

1el mosterd

handvol verse dragon

witte wijnazijn

3 stronken witloof

1 citroen

verse tijm

verse laurier

verse rozemarijn

1 teentje look

BEREIDING

1. Kruid het vlees met zout en peper langs alle kanten.

2. Zet 2uur in de oven op 75°C tot de kerntemperatuur van het vlees 45°C is.

3. Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.

4. Dep de frietjes droog en bak ze voor op 150°C in plantaardige frituurolie.

5. Doe 2 eieren in een maatbeker.

6. Voeg 1el mosterd toe.

7. Voeg 1el dragon toe.

8. Voeg een scheutje witte wijnazijn toe.

9. Kruid met peper en zout.

10. Voeg 200ml neutrale olie toe en mix.

11. Laat de voorgebakken frieten afkoelen op keukenpapier.

12. Snijd de onderkant van het witloof en snijd het witloof fijn.

13. Besprenkel met het sap van een halve citroen.

14. Voeg 3el dragonmayonaise toe.

15. Wrijf het vlees in met olie en bak aan langs alle kanten.

16. Zet het vuur uit en voeg boter toe.

17. Voeg laurier, tijm, rozemarijn en een teen look toe.

18. Arroseer het vlees.

19. Bak de frietjes 2 à 3min op 180°C.

20. Kruid de frieten af met zout.

21. Serveer. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.