8 x inspiratie voor een gezonde brunch

Unsplash
Bestaat er een betere manier om de dag te starten dan met een brunch? Echt niet. Het is het ideale excuus om vanaf 's ochtends te genieten van een glaasje cava en uren aan tafel te blijven zitten én te smullen. Moet je zelf de ontbijttafel zien te vullen? Dan kan je altijd terecht bij Instagram voor de nodige inspiratie voor enkele gezonde receptjes.

1. Bloemkoolbagels met gerookte zalm

Have you made my cauliflower bagels yet? Give them a go this weekend! For the bagels: 1 large cauliflower 2 free range eggs 2 tbsp chickpea flour (also known as gram flour) 2 tbsp nutritional yeast 1 tsp sea salt 2 garlic cloves, crushed 1 tbsp dried onions 1 tbsp chia seeds 2 tsp sesame seeds For the cashew cheese: 50g cashew nuts, soaked for 4 hours, or you could substitute with 3 tbsp oat crème fraiche 2 tbsp nutritional yeast 1 tsp garlic powder 1 tsp dried onions 1 big pinch of salt toppings: smoked salmon with chives and cracked black pepper or papaya and lime slices with fresh mint leaves DIRECTIONS Quick prep: soak your cashew in a bowl of water, for at least 4 hours. I find it easiest to soak my nuts overnight. When you’re ready to make your bagels, heat the oven to 200°C / 400°F / gas mark 6. Roughly chop your cauliflower, toss it into the food processor and grind down to as fine as your machine will get it. Whisk the eggs in a large bowl, then add the ground cauli, nutritional yeast, salt, garlic, dried onions and chia seeds. Grab a handful of dough and squeeze out the moisture. Then roll into a ball and place it onto a greased baking sheet. Poke a hole in the middle and shape into a bagel, then sprinkle with sesame seeds. Repeat until you’ve used all the mixture. Bake in the oven for 20-25 mins until golden. Meanwhile, let’s make your cream cheese: simply drain the nuts and blend the cashew cheese ingredients together. I love to eat these bagels fresh out of the oven, topped with cashew cheese and either smoked salmon or slices of papaya. #madeleineshaw #feedfeed #f52grams

Een foto die is geplaatst door null (@madeleine_shaw_) op

Het recept vind je ook op de blog van Madeleine Shaw.

2. Bruine rijstwafels met rode vruchten

Een foto die is geplaatst door VIOLA HOU (@thesunshineeatery) op

Het recept vind je ook op het YouTube-kanaal The Sunshine Eatery. 

3. Smoothie bowl

A post shared by TESS BEGG 🌱 vegan (@tessbegg)

Een foto die is geplaatst door null (@tessbegg) op

Het recept vind je op het Instagramaccount van Tess Begg.

4. Gevulde courgette-tortilla's

A post shared by David Frenkiel (@gkstories)

Een foto die is geplaatst door David Frenkiel (@gkstories) op

Het recept vind je ook op de blog Green Kitchen Stories.

5. Dip van aubergine

Het recept vind je ook op de blog Dishing Up The Dirt. 

6. Pompoenpannenkoeken

Het recept vind je ook op de blog On The Plate.

7. Eieren met champignons en spinazie

A post shared by Chungah Rhee (@damn_delicious)

Een foto die is geplaatst door Chungah Rhee (@damn_delicious) op

Het recept vind je ook op de blog Damn Delicious.

8. Vegan witte chocolademelk

Het recept vind je ook op de blog Minimalist Baker.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.