5x overheerlijke alcoholvrije cocktails

shutterstock
Vandaag is het Nationale Alcoholvrije Dag in België, een dag waarop iedereen die wil bewust een dag geen alcohol drinkt. Met deze vijf alcoholvrije alternatieven geniet je vandaag toch van een lekkere cocktail in de avondzon.

Hugs on the beach

Een zachter alternatief voor de bekende cocktail Sex on the beach is deze supersimpele alcoholvrije Hugs on the beach. Voor twee gezellige glaasjes:

1. Meng 1/2 kop bessensap met 1/4 kop perziksap en twee eetlepels grenadine. Verdeel het rode mengsel over twee cocktailglazen.

2. Doe ijsblokjes in beide glazen over het rode mengsel.

3. Vul de glazen heel voorzichtig aan met appelsiensap. Als je traag giet, blijven de gekleurde laagjes netjes apart. Versier met een schijfje appelsien.

pinterest
Hugs on the Beach

Mocktail Mojito

Heerlijk fris op een warme zomeravond. Voor twee dorstige levensgenieters:

1. Vul twee glazen voor een derde met met ijsblokjes. Vul daarna met bruiswater tot ongeveer 2/3e van het glas.

2. Voeg aan elk glas één theelepeltje suiker toe en roer.

3. Pers 1 à 2 limoenen uit over beide glazen, en vul het glas aan met verse muntblaadjes. Decoreer met schijfjes limoen en blaadjes munt.

Non-Boozy Mint Mojito

Alcoholvrije Piña Colada

Twee exotische Piña Colada's zonder alcohol maak je zo:

1. Mix 40 ml slagroom met 80 ml kokosmelk en 320 ml ananassap.

2. Verdeel ijsblokjes over twee glazen en doe het mengsel in de glazen.

3. Decoreer met een schijfje ananas.

Drinks

Strawberry Margarita

Feestelijk, zomers en héél lekker. Smullen met z'n twee:

1. Mix of blend 1 kop aardbeien met 2 eetlepels grenadine en 2 theelepels versgeperst limoensap.

2. Verdeel over twee mooie glaasjes, en vul aan tot de rand met bruisend water.

3. Een aardbeitje aan de rand van het glas, en klaar.

Refresh

Watermeloen-komkommer verfrissing

Een ijskoude verfrissing op een hete zomerdag, en behalve verfrissend ook nog eens heel gezond. Voor een portie waar zeker vier dorstigen zich aan kunnen laven:

1. Mix 6 kopjes watermeloen met een komkommer, 2 eetlepels limoensap en 2 eetlepels honing of agavesiroop.

2. Verdeel over glazen met ijsblokjes.

3. Werk af met schijfjes komkommer en basilicumblaadjes.

Drink