"Zout ongezond? Vlees moet dichtgeschroeid worden? Klinkklare onzin"

Culinair schrijver Onno Kleyn in zijn huis in Koog aan de Zaan
Ivo van der Bent Culinair schrijver Onno Kleyn in zijn huis in Koog aan de Zaan
Culinair schrijver Onno Kleyn maakt komaf met de broodjes aap in het koken én geeft meteen wat recepten om van te watertanden.

Duizend Volkskeukens, lieve mensen, zo ver heb ik het geschopt vandaag. Duizend recepten met een verhaaltje erbij waar je trek van moet krijgen en, als het een beetje meezit, nog iets van opsteekt ook. Ik ben nogal van die afdeling: kennis, tips, geschiedenis, achtergronden en weetjes. Vandaar dat we voor deze heuglijke dag verzonnen hebben om een emmertje met culinaire overwegingen en handigheden over u uit te storten, die ik in de loop van mijn volkskokerij heb opgedaan.

Ik begon in 2003 bij de Volkskrant, maar was toen al 15 jaar culinair schrijver. Nooit kok geweest, altijd slechts thuis het fornuis bestierd. Daar vond ik door schade en schande wielen en wieltjes uit, met behulp van honderden boeken en het op de vingers kijken van koks en kokers in binnen- en buitenland. Maar het belangrijkst was en is natuurlijk zelf dagelijks koken.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean petermans

    Als je rookt kan je natuurlijk ook altijd zeggen, "gerookt vlees bederft niet",,,, en zo kan je aan alles een uitleg geven.